Император пингвини (Аптенодйтес форстери) — ҳозирги барча пингвин турлари орасида энг баланд ва энг оғир тур бўлиб, фақат Антарктидада учрайдиган эндемик тур ҳисобланади. Эркак ва урғочи пингвинлар ташқи кўриниши ва ўлчами жиҳатидан деярли бир хил. Уларнинг бўйи тахминан 100 см га етади, вазни эса 22–45 кг атрофида бо'лади. Бош ва орқа қисми қора, қорни оқ, кўкраги оч сариқ ва қулоқ атрофида эса ёрқин сариқ доғлари мавжуд.

Император пингвини
Антарктика ярим оролидаги Сноw Ҳилл оролида пингвинлар
(ИУCН3.1)
Биологик классификация
Олам: Ҳайвонлар
Тип: Хордалилар
Синф: Қушлар
Туркум: Пингвинлар
Оила: Спҳенисcидаэ
Уруғ: Аптенодйтес
Тур: А. форстери

Манбалар

Адабиётлар

Ҳаволалар